HU

Esettanulmányok / Otthon Centrum

Az Otthon Centrum 2000. évi alapítása óta a magyarországi lakóingatlan piac egyik vezető szereplőjévé vált és meghatározó szerepét azóta is őrzi. A cég, a fő profilját jelentő ingatlanközvetítésen túl, sokéves tapasztalattal rendelkezik hitelközvetítés, befektetési- és ingatlanfejlesztési tanácsadás terén.

Az ingatlanos szakmát és a vásárlókat, ügyfeleket egyaránt kiszolgáló weboldallal kapcsolatos elvárás volt, hogy korszerű megjelenést és szolgáltatásokat biztosítson a látogatóknak. Ennek érdekében egyedileg személyre szabható funciókat kínál a regisztrált felhasználók számára: lehetőséget kínálunk a keresések elmentésére, a korábban megtekintett ingatlanok listázására, ingatlanok összehasonlítására, egyedileg paraméterezett értesítések fogadására, illetve saját térkép létrehozására.

Technológia

Az implementációt az alábbi technológiai alapokon végeztük el:

  • PHP Symfony Framework
  • Virgo Corbis
  • Bootstrap
  • MySQL
  • Apache Lucene

Kihívások

Mivel az Otthon Centrum egy már másfél évtizedes múltra tekint vissza, az egyik legfőbb kihívás a folytonosság megteremtése volt. Ennek érdekében a meglévő ingatlan adtabázis migrálása mellett a felhasználók átemelése is megoldandó feladatot jelentett. Emellett egyéb területeken is adódtak megoldandó feladatok:

Mobilbarát megjelenés

A felhasználói viselkedés elemzése során arra a következtetésre jutottunk, hogy a portált a látogatók jelentős része desktopról és mobilról egyaránt használja. A megfelelő felhasználói élmény biztosítása érdekében egy olyan megoldást kellett számukra nyújtani, mely mindkét eszközről megfelelő felületet biztosít számukra, lehetőleg minél kevesebb kompromisszumos megoldást alkalmazva. Ugyanakkor az is nyilvánvalóvá vált, hogy egy mobil alkalmazás nem lehet igazi válasz erre a kihívásra: a vásárlók többsége csak rövid ideig kerül kapcsolatba az Otthon Centrummal, nem elvárható, hogy egy applikációt letöltsenek és telepítsenek telefonjukra.

A problémára a reszponzív technológia alkalmazása adott megoldást: olyan felületeket hoztunk létre, melyek minden eszközről, mobilról, tabletről és asztali gépről is elérhetők, megtekinthetők. A mobil nézet kialakításakor figyelembe vettük az elsődleges funkcionalitás, az ingatlan keresés, adatlapok megjelenítésének kiemelését, hangsúlyozását.

Integráció

Az Otthon Centrum által használt back office rendszer (HIPER) integrálása a projekt egyik kiemelt feladata volt: az új ingatlanok rögzítéste történhet a portálon, ebben az esetben a back office irányába zajlik egy szinkronizáció, illetve vannak ingatlanok melyek a HIPER-ből kerülnek át a portálra. Mindkét esetben lehetőséget kellett biztosítanunk az ingatlan adatlapjának utólagos módosítására is.

Ezen a téren a Virgo Corbis által nyújtott előnyöket maximálisan ki tudtuk használni: a rendszerek integrálása RestAPI segítségével történt.

Seprenyi Péter
Head of Product, vezető tanácsadó
+36 30 538 1891
VISSZA A LISTA OLDALRA