Hírek

2020.
Október

Új termékfejlesztési vezető érkezett a Virgo Corbis csapatba

Lakos Péter az eOptika.hu társalapítója. Egyetemistaként indította első e-kereskedelmi vállalkozását, közel 10 évig vett részt a kontaktlencséket és szemüvegeket árusító, Magyarországon piacvezető webshop fejlesztésében, a cégépítésben és irányításban. Októbertől a Virgo csapatát erősíti termékfejlesztési felelős pozícióban a vállalat e-commerce üzletágában, az e-kereskedelmi keretrendszer, a Virgo Corbis termékfejlesztési csapatának vezetőjeként.

Ebben a szerepkörben adott első interjújában arról kérdezték, hogyan látja az e-kereskedelem helyzetét és lehetőségeit, illetve hogy miért döntött a váltás mellett

2020.
Szeptember

Viszonteladói webshopok – miért és hogyan érdemes belevágni?

Ügyfelünk, az Anda Present Group reklámajándékok emblémázásával és forgalmazásával foglalkozik, így rengeteg kisvállalkozással működnek együtt, akiknek külön-külön is fellendítené a forgalmát egy-egy jól működő webshop. 

 

Kényeztesd el viszonteladóid, az üzlet meghálálja!

Erre kínál megoldást a nagykereskedelmi rendszerbe integrált testreszabható kiskereskedelmi rendszer, amely lehetővé teszi a viszonteladók számára a néhány arculati elem és a saját áraik megjelenítését a néhány kattintással létrhehozható viszonteladói webshopban. Ezt az egyre gyakoribb ügyféligényt és a megvalósítást mutattuk be következő cikkünkben a Kosárérték Magazinban.

2020.
Július

Az Építőanyag.hu story

Digitális értékesítési csatorna építése az alapoktól - egy speciális webshop története

2020 tavaszán élesedett az Építőanyag.hu, melynek elkészítésében a Virgo cégcsoport több vállalata is részt vett, hiszen az alapoktól kellett megkezdenünk a online értékesítési csatorna megtervezését, kiépítését. Erről a történetről bővebben a Kosárérték Magazinban írtunk.

2020.
Március

“Így üzemeltettek ti” – felmérés készült a hazai webáruházak működtetéséről

A webáruházakat működtető cégek kétharmada fejlesztene, de jó részük tanácstalan, hogy merre induljon el – derül ki a Virgo csoport iparági kutatásából. Az eredmények szerint az üzemeltetők számára legfontosabb szempont a webshop működésének gyorsasága, valamint jelentős igény van a magyar nyelvű terméktámogatásra.

A Virgo csoport megbízásából a Reacty Digital 2020. január-februárjában végzett online és telefonos felmérést a legalább félmilliárd forintos árbevételű, webshoppal rendelkező hazai cégek körében. A több mint 500 vállalat megkérdezésével zajlott felmérés eredményei szerint a szektornak mindenek előtt e-kereskedelmi és vállalatirányítási edukációra van szüksége. 

 

A többség fejlődne, de nagy a bizonytalanság

A válaszadók adatainak elemzéséből kiderül, hogy a hazai webshopok jelentős részét viszonylag kis csapat (maximum 5 ember működteti), és mérettől függetlenül az üzemi költségek körülbelül 10%-át fordítják az online értékesítési platform fejlesztésére vagy bérleti díjára. Az edukáció szükségességét látszik igazolni, hogy bár a válaszadók kétharmada érzi a fejlesztés nélkülözhetetlenségét, ugyanakkor nem igazán tudja, hogy merre induljon. 

Jellemző trendnek tekinthető, hogy az árbevétel növekedésével párhuzamosan egyre nő a jelenleg használt e-kereskedelmi platformmal kapcsolatos elégedetlenség; vagyis a nagyobb cégek igényei összetettebbek a webshopok tekintetében, ami már egyedi, személyre szabott fejlesztés iránti lépést tesz szükségessé.

Webshop problémák

Meglepő módon a használt webáruházzal kapcsolatban megfogalmazott problémák forgalomtól és cégmérettől függetlenül igen hasonlók. Sokan említették a marketing eszköztár korlátait, az alacsony konverziót, valamint a teljesítmény/sebesség problémakörét. Ezenkívül többek számára fejtörést okoz a jelenlegi webshop nehézkes továbbfejleszthetősége és integrációja más szoftverekkel (pl. számlázás).

„Szakmai felmérésünk fontos tanulsága, hogy az e-kereskedelmi piac szereplőinek jó része jelenleg nincs minden szükséges információ birtokában a fejlesztési lehetőségekről. Ugyanakkor azt is láthatjuk, hogy az egyedi webáruházak és e-kereskedelmi rendszerek kialakítását támogató Virgo Corbis olyan visszaigazolt igényeket tud teljeskörűen kiszolgálni, mint a folyamatos növekedés és egyedi ügyféligények rugalmas kiszolgálása, illetve  a magyar nyelvű szoftvertámogatás ” – mondta Bártfai Diána, a Virgo Systems e-commerce üzletfejlesztési munkatársa. 

2020.
Február

A product design szemlélet 6+1 pillére

A UX vagy a UI design már meghonosodott fogalmak itthon is, azonban a digital product design kapcsán még sokak fejében lehetnek kérdőjelek. Bár magától értendőnek tűnik, hogy terméktervezésről van szó, valójában ettől sokkal több van mögötte. Tovább olvasom a Virgo Product Design blogján

2019.
December

4 pszichológiai alapelv, ami hatással lehet a UX kutatásodra

Pszichológusnak ugyan nem kell lenni ahhoz, hogy jól tudj UX kutatásokat végezni, de van néhány olyan pszichológiai jelenség, aminek az ismerete nagyban segíti a kvalitatív kutatásokból kinyerhető adatok minőségét.

A UX designban valódi emberek valódi problémáit oldjuk meg. Ez pedig csak úgy megvalósítható, ha megismerjük őket, a céljaikat és problémáikat: erre szolgálnak a kutatások. A UX-et kutatás alapú designnak is szoktuk hívni, ezért gyakorlatilag kijelenthetjük, hogy kutatás nélkül nem is beszélhetünk igazi UX designról. Tovább olvasom a Product Design blogon

2019.
November

lntelligens logisztikai modullal bővült a Virgo Corbis

Új logisztikai modullal bővült a Virgo Corbis. A bővítmény segítségével webshop oldalról, egyszerűen konfigurálhatóak a különböző futárok szállítási feltételei. A modul többek között képes megrendelésre vonatkozó maximum súly, térfogat, méret, kilógás vizsgálatokra valamint szolgáltatónként elérhető termék preferencia beállítására is.

A rugalmas adminisztrációs lehetőségek mellett, a vásárlóknak is kedvezve elkészítésre került az ingyenes futár ajánló, amely vásárláskor segítséget nyújthat, hogy mekkora összegű vásárlás szükséges még az ingyenes kiszállítás eléréséhez, így csökkentve az extra költségeket.  A vásárló számára így olcsóbb kiszállítás érhető el míg a szolgáltató számára változatosabb szállítási módokat és hatékonyabb adminisztrációt teszt lehetővé, amelyek segítségével a  versenyben maradás fokozható.

2019.
Október

Egy workshop bármilyen problémára: Lightning Decision Jam

Bármilyen probléma, ami kreatív és kritikus gondolkodást igényel, könnyen eredményezhet végtelen, fókuszát vesztett meetingekhez. A megoldás egyszerű, a strukturálatlan beszélgetést keretek közé kell helyezni, és előre meghatározott folyamat alapján haladni. Tovább olvasom a Product Design blogon

2019.
Szeptember

Ez a nyerő SaaS termékstratégia?

Vajon csak salesesek kemény munkájával lehet felfuttatni egy SaaS terméket? A növekedési a SaaS termékeknél többnyire “sales led” modell jellemzően, azaz leadeket gyűjtenek, a sales rep visszahívja az embereket, majd prezentálja a rendszert, legvégül pedig jó esetben megköttetik az üzlet.

A modell kicsit idejét múltnak tűnik, és sok esetben lehetséges, hogy más stratégiát érdemes választani. Az egyik ilyen lehetőség a termékvezérelt növekedés lehet. Tovább olvasom a Product Design blogon

2019.
Augusztus

A termékfejlesztés rendszere

Az a jelenség, amikor egy cég, vagy csapat értékmérője a leszállított funkciók mennyisége ahelyett, hogy az elért üzleti eredményekben, vagy a felhasználóknál elért hatásban mérnék a sikert, igen gyakori tévút. Melissa Perri Escaping the Build Trap c. könyve alapján elmagyarázom, mit is jelent ez. Tovább olvasom a Scrumster Blogon

Próbálja ki a Virgo Corbis nyújtotta lehetőségeket demo portálunkon!
Demó megtekintése