Esettanulmányok / Otthon Centrum

Az Otthon Centrum 2000 óta a magyarországi lakóingatlan piac egyik vezető szereplője. A cég a fő profilját jelentő ingatlanközvetítés mellett sok éves tapasztalattal rendelkezik hitelközvetítés, befektetési- és ingatlanfejlesztési tanácsadás területén is.

Az ingatlanos szakmát és a vásárlókat, ügyfeleket egyaránt kiszolgáló weboldallal kapcsolatos elvárás volt, hogy korszerű megjelenést és szolgáltatásokat biztosítson a látogatóknak. Ennek érdekében egyedileg személyre szabható funkciókat kínál a regisztrált felhasználók számára: lehetőséget kínálunk a keresések elmentésére, a korábban megtekintett ingatlanok listázására, ingatlanok összehasonlítására, egyedileg paraméterezett értesítések fogadására, illetve saját térkép létrehozására.

Technológia

Az implementációt az alábbi technológiai alapokon végeztük el:

  • PHP Symfony Framework
  • Virgo Corbis
  • Bootstrap
  • MySQL
  • Apache Lucene

Kihívások

Mivel az Otthon Centrum már másfél évtizedes múltra tekint vissza, az egyik legfőbb kihívás a folytonosság megteremtése volt. Ennek érdekében a meglévő ingatlan adatbázis migrálása mellett a felhasználók átemelése is megoldandó feladatot jelentett.

Mobilbarát megjelenés

A felhasználói viselkedés elemzése során arra a következtetésre jutottunk, hogy a portált a látogatók jelentős része asztali PC-ről, laptopról és mobilról egyaránt használja. A megfelelő felhasználói élmény biztosítása érdekében egy olyan megoldást kellett számukra nyújtani, amely ezen eszközök mindegyikén megfelelő felületet biztosít számukra, lehetőleg minél kevesebb kompromisszumos megoldást alkalmazva. Ugyanakkor az is nyilvánvalóvá vált, hogy egy mobil alkalmazás nem lehet igazi válasz erre a kihívásra: a vásárlók többsége csak rövid ideig kerül kapcsolatba az Otthon Centrummal, nem elvárható, hogy egy applikációt letöltsenek és telepítsenek telefonjukra.

A problémára a reszponzív technológia alkalmazása adott megoldást: olyan felületeket hoztunk létre, melyek minden eszközről, mobilról, tabletről és asztali gépről egyaránt praktikusan használhatók. A mobil nézet kialakításakor figyelembe vettük az elsődleges funkcionalitás, az ingatlan keresés és az adatlapok megjelenítésének kiemelését, hangsúlyozását.

Integráció

Az Otthon Centrum által használt back office rendszer (HIPER) integrálása a projekt egyik kiemelt feladata volt: az új ingatlanok rögzítése történhet a portálon, ebben az esetben a back office irányába zajlik egy szinkronizáció, illetve vannak ingatlanok melyek a HIPER-ből kerülnek át a portálra. Mindkét esetben lehetőséget kellett biztosítanunk az ingatlan adatlapjának utólagos módosítására is.

Ezen a téren a Virgo Corbis által nyújtott előnyöket maximálisan ki tudtuk használni: a rendszerek integrálása RestAPI segítségével történt.		
Vissza a lista oldalra
Próbálja ki a Virgo Corbis nyújtotta lehetőségeket demo portálunkon!
Demó megtekintése